Vidman Szelet
(olyan, mint a Fanta szelet, csak EZ MANGÓ)
Hozzávalók (24cm-es tortaformához):
A piskótához:- 5 darab tojás
- 80 g kristálycukor
- 0,8 dl étolaj
- 50 g finomliszt
- másfél evőkanál holland kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
A túrókrémhez:
- 500 g tehéntúró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 150 g porcukor
- 200 g vaj
A tetejére:
- 7 dl mangós Just Vidman üdítőital
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből verjünk egy kemény habot egy csipet sóval, a sárgáját keverjük ki a kristálycukorral.
A tojássárgához öntsük hozzá az olajat, majd szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
Gyújtsuk be a sütőt 160ᵒC-ra alsó-felső sütési üzemmódba. Amíg melegszik, a tortaformát vajazzuk ki és lisztezzük be.
A tojássárgás masszánkba spatula segítségével forgassuk bele a tojáshabot, de csak óvatos, finom mozdulatokkal, ne törjön össze a hab, majd öntsük a tortaformába, és tegyük a sütőbe 15-20 percre. Tűpróbával ellenőrizzük. Amíg sül, mosogassunk el.
Ha megsült a tészta, teljesen ki kell hűlnie, addig készítsük el a túrókrémet. A vajat puhítsuk meg a mikróban, majd robotgéppel keverjük habosra a kétféle cukorral. Adjuk hozzá a túrót, majd így is dolgozzuk meg a robotgéppel.
A kihűlt tésztáról csatoljuk le a forma oldalát, töröljük tisztára, majd csatoljuk vissza, és simítsuk rá a túrókrémet. Amíg készül a harmadik, legfelső réteg, pihentessük a hűtőben.
A pudingport és a cukrot keverjük csomómentesre 2 dl üdítővel. A maradék üdítőt töltsük lábasba, majd folyamatos keverés mellett kezdjük el forralni. Mikor már gőzöl, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és főzzük sűrűre.
Várjunk vele egy kicsit, forrón nem önthetjük rá a túrókrémre, de teljesen kihűteni sem szabad, mert akkor megszilárdul. A kész tortát egész éjszakára tegyük a hűtőbe pihenni. Mielőtt lecsatolnánk másnap a forma oldalát, előtte egy késsel válasszuk el a tortától.
By Vajai Péter