Vidman Szelet

(olyan, mint a Fanta szelet, csak EZ MANGÓ)

Hozzávalók (24cm-es tortaformához):

A piskótához:
  • 5 darab tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 0,8 dl étolaj
  • 50 g finomliszt
  • másfél evőkanál holland kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só

 

A túrókrémhez:

  • 500 g tehéntúró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 150 g porcukor
  • 200 g vaj

 

A tetejére:

  • 7 dl mangós Just Vidman üdítőital
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál kristálycukor

 

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből verjünk egy kemény habot egy csipet sóval, a sárgáját keverjük ki a kristálycukorral.

A tojássárgához öntsük hozzá az olajat, majd szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a kakaóport.

Gyújtsuk be a sütőt 160ᵒC-ra alsó-felső sütési üzemmódba. Amíg melegszik, a tortaformát vajazzuk ki és lisztezzük be.

A tojássárgás masszánkba spatula segítségével forgassuk bele a tojáshabot, de csak óvatos, finom mozdulatokkal, ne törjön össze a hab, majd öntsük a tortaformába, és tegyük a sütőbe 15-20 percre. Tűpróbával ellenőrizzük. Amíg sül, mosogassunk el.

Ha megsült a tészta, teljesen ki kell hűlnie, addig készítsük el a túrókrémet. A vajat puhítsuk meg a mikróban, majd robotgéppel keverjük habosra a kétféle cukorral. Adjuk hozzá a túrót, majd így is dolgozzuk meg a robotgéppel.

A kihűlt tésztáról csatoljuk le a forma oldalát, töröljük tisztára, majd csatoljuk vissza, és simítsuk rá a túrókrémet. Amíg készül a harmadik, legfelső réteg, pihentessük a hűtőben.

A pudingport és a cukrot keverjük csomómentesre 2 dl üdítővel. A maradék üdítőt töltsük lábasba, majd folyamatos keverés mellett kezdjük el forralni. Mikor már gőzöl, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és főzzük sűrűre.

Várjunk vele egy kicsit, forrón nem önthetjük rá a túrókrémre, de teljesen kihűteni sem szabad, mert akkor megszilárdul. A kész tortát egész éjszakára tegyük a hűtőbe pihenni. Mielőtt lecsatolnánk másnap a forma oldalát, előtte egy késsel válasszuk el a tortától.

 

By Vajai Péter